Oldalak

2010. május 28., péntek

Kislányruha lesz



Végre megtaláltam a turkálóban vett zöld kockás bermuda küldetését.
Önmagában nem sok mindenre lett volna elég, legfeljebb egy gyerek rövidnadrágnak, vagy blúzocskának, valami egyszerű fazonban, de abban mi lett volna a pláne?
Így aztán kezdődött az anyagkeresés, egy jó mintáért, amivel párosíthatnám. Első ötletem persze a sárga kockás, virágos anyag volt, de az sajnos érezhetően vékonyabb, így nem lett volna szerencsés kombinálni őket. Végignéztem a saját és Kriszti gyűjteményét, fehér, zöld, vagy más színű, de kockás, vagy bármilyen hozzáillő anyagért, és bár Krisztihez nem vittem mintát, mégis sikerült egy szuperül passzoló anyaggal visszatérnem. Ezzel:



Nem gyönyörű? Az ehhez hasonló anyagok (és csomagolópapírok, és levélpapírok, és mappák, dossziék, füzetborítók, stb.) felett órákig el tudnék üldögélni, és csak bámulni őket. Szinte történeteket súgnak, ez például nagyon is emlékeztet a Titkos kertre. Kíváncsi lennék arra, aki tervezte. Szerintem nő volt, sőt, egy kedves hölgy. Vajon honnan vette az ihletet? És gondolt-e arra, hogy mi mindenre fogják felhasználni? A magam részéről azt is el tudnám képzelni, hogy a gardróbszekrényem két ajtaját borítsam be vele. De jól mutatna könyvborítóként, kötényként, ülőpárnaként, kis dobozkák borításaként, díszpárnának, és akkor még csak önmagában használnám. De bármilyen elbűvölő is a mintája, a gardróbszekrény keskeny ajtajánál nagyobb felületen nem használnám önmagában, mert akkor meg hol van a kreativitás? De bármelyik saját színével akár egyszerű, sakktáblamintás takarónak is gyönyörű lenne, két keskeny, vagy egy szélesebb kerettel. Vagy pirossal. Vagy narancssárga-sárgával... vagy papucs orrán pamutbojt. :)
De most a meglevő zöld-fehér kockással lesz kombinálva, mégpedig ilyképpen:




Megyek is varrni.

Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése