Oldalak

2010. július 27., kedd

Kekszes krémes


Már nem emlékszem, honnan van ez a recept, csak arra, hogy finom. :)
Szóval, szögletes keksszel kirakjuk a tepsi alját. Lehet ennél nagyobbat is kicsivel, de én ebben szeretem, mert pont kijön egész kekszekből, nem kell tördelni.
Aztán 3 csomag vaníliás (vagy, mint én most, csokis) pudingport, meg két csomag vaníliás cukrot, meg pár kanál cukrot (ízlés szerint), meg három tojás sárgáját jól megfőzünk egy liter tejben. Még melegen belekeverünk egy kocka margarint. Aztán rázutty a kekszre, aztán a tetejére megint kekszet sorakoztatunk, és hagyjuk hűlni. Amikor már szobahőmérsékletű, akkor a három tojás fehérjét gőz felett, húsz deka porcukorral felverjük, és a kekszek tetejére kenjük. Ha kicsit sok, mint ennél a tepsinél, akkor mázlis tücsök módján örülünk neki, és felfaljuk a maradékot. A tetejére csokireszeléket (vagy én most tortadarát) szórunk, és pár órára berakjuk a hűtőbe. Aztán jól felszeleteljük, emlékezetből a kekszek mentén, és már lehet is eltüntetni.

Van egy ehhez hasonló recept, almás töltelékkel, csokimázzal, alkalomadtán azt is közzé tesszük.

Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése