Oldalak

2014. május 2., péntek

Véletlenül névnapi

Hogy hogyan lehet véletlenül névnapi egy ajándék? Nem bonyolult! 
Mikor Zsuzsi átpasszolta nekem a takaró maradékait, egyből láttam, hogy ha elpakolom, mindig csak kallódni fog, mert lássuk be, kicsit kopott ez a királylányos anyag. Meg a kockás is. Tehát semmi eladásra való nem varrható belőle.
Viszont volt annyi, hogy az ikreknek összedobjak egy-egy rövidnadrágot, és szerencsére, mire csúnyára kopna, kinövik. :o)
Az, hogy ez épp a két csaj névnapja közé esett, lehet, hogy tudatalatti erők munkájának eredménye, a lényeg, hogy a táblacsoki mellé ezt is megkapják, és dupla lesz a haszon: a maradék anyag nem hentereg, a lányok meg remélem örülnek majd (bár mindig szoktak, ezek ilyen rendes, lelkesedős gyerekek).
Tehát szabásra fel!
Nálam ritkán fordulnak elő szabásminták, ezek a 140-es nadrághoz valók is csak Krisztike egyik szülinapja miatt lelhetők fel.





Mivel az ikrek éppen beleférnek a méretbe, az anyag viszont vászon - tehát nem nyúlik - a biztonság kedvéért szabtam két-két kockás pántot bővítésnek:




Ilyenformán a derékbőség kényelmesre nőtt, és az összkép tarkult egy kicsit:




Mint látható, a maradék anyagon a szabásminták sakkozásánál nem sok királylányt sikerült a nadrágokra szabni, tehát kaptak oldalzsebet kiemelten királylánnyal, mert kis darabokon még volt ilyen mintaegységem pluszban:




Végül a két kész nadrág:




Mert kopott, vagy nem kopott, ennek a királylánynak ki tudott volna ellenállni a turkálóban, az én helyemben???




Vannak még foltok az anyagból, és bőven van még keresztlányom, tehát meglátom mit tehetek némi kiegészítő anyaggal, kisméretű szoknyák ügyében...


Folt. köv.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jóóóó! :)

Hegemony77 írta...

Hát szuper ügyes(ek) vagy(tok)!!! Nagyon csinik lettek a nacik!

Megjegyzés küldése