Oldalak

2016. augusztus 20., szombat

Hajrá méhek! Hajrá darazsak!

 Ez a bejegyzés egy egész heti összefoglaló lesz arról, hogy miért is nem varrtam többet, bár szabadságon voltam a héten. :o)
Mondjuk azért, mert Atim is itthon volt, így tehát behordtuk a téli tüzelőt a faházba:


Az ebédek java része az udvaron készült, mint például ez a girosz fűszerrel pácolt sült hús, görög salátával és friss kenyérrel. Tán mondanom se kell, hogy odakint nem én vagyok a szakács...


A fiúk betonoztak egy járdát is a faházig, amit a szomszéd macska minden irányba ellenőrzött, naná, hogy száradás előtt. De nem bánjuk és nem bántjuk! 









A paradicsomok át is költöztek a járda szélére, hogy több napfényt kapjanak, mint eddigi helyükön, amit erőteljes színesedéssel háláltak meg:


A salátába még ugyan nem jutott ebből elég, de egy másik napi sült kolbász ebédhez már marékszám tudtam szedni. Nálunk szépen mutatkozik, hogy nem volt szemfényvesztés a vetőmag zacskóján, tényleg háromszínű növények érlelődnek, van aki sárga készen, van aki narancssárga, és akad hagyományos, pirosan érett egyed is. Mondhatom, az íze összehasonlíthatatlanul jobb a boltinál!


 Egyik délelőttöt a Veszprémi Állatkert meglátogatására szenteltük, mert bár itt van a szomszédban, a sok felújítás óta még nem jártunk arra. Reggel még kellemes borongós volt az idő, de mire dél körül kifele jöttünk, már a kis pandának is sok volt a hirtelen napsütés (kinagyítva látható a kilógó nyelve, de nem, nem kinyúlt, csak kinyúlt...):


 Még a fahordásnál annyi darazsat kerülgettünk, hogy nem tudott nem eszembe jutni a méhecskés mintás vásznam, mikor Lauránknak tervezgettem a szülinapjára készülő ajándékok közül az óriás nesszeszer formátumú tisztaság-csomagját. Ma végre el is készültem vele, ilyen szépen megáll a lábán a flíz béléstől és egy kevés steppeléstől:


Nesszeszer körökben igen méretesnek számít, bőven belefér majd törölköző, szappan, miegymás:


 Egyik oldalán sugdolóznak ketten, és a monogram rózsaszínkedik ki a drapp háttérből:


 A másik oldalon egyszemélyes koncertet ad egy igen ihletett zenész-énekes:



Még van néhány napom a születésnapig, meg néhány tervem is, tehát némi házimunka és sütisütés, bográcsos ebéd elfogyasztása után...


Folt. köv.

2 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Nagyon klassz képek!
Ügyesek vagytok, guszta a kaja. Gyönyörű a paradicsom, és persze hogy finomabb! Macska lábnyom mellé karcoltatok dátumot?
Szép lett a nesszeszer is!

a Matula ikrek írta...

Köszi és köszi!
Már igencsak hiányoltuk a kommentjeidet ám! :o)
Nem, dátum nincs a lábnyomok mellett, de nem simítottuk el a lábnyomot, már ez is eredmény. Cat walk of fame...

Megjegyzés küldése