Oldalak

2017. augusztus 18., péntek

A türelem rózsát terem






A tavalyi lila tearózsám helyett idén egy színátmenetes bokorrózsát ültettem. Sokkal kevésbé kényes, és egy egész vödörnyi földet kicseréltünk alatta (rózsa helyére nem ajánlott újból rózsát ültetni), no meg kapott direkt rózsáknak való tápoldatot is. Máris sokkal szebben megerősödött, mint az elődje valaha is.

A másik, amihez nagy türelem kellett (szerencsére azért nem annyi, mint Mr. Wilson-nak a Denis a komiszban...) egy másik virágunk, (magyar név nincs a zacskóján, ezért nem tudnám megmondani, hogy hívják), ami tavasz óta csak zöldelt. Már a virágokat szerető szomszédnénink is nagyon várta, hogy egyáltalán virágzik-e ez majd, mert szépen kinőttek a levelei, amik nagyon hasonlítanak a kardvirághoz, de aztán abban a szakaszban leledzett eddig. No de most:




A paradicsomunkhoz meg nem türelem kellett az idén, hanem az internet, mert mire kezdtek színesedni a termések, csúnya fekete folt indult az aljuktól, aztán elrothadtak. Elég sok paradicsomról lett volna szó, hogy annyiban hagyjam, és kidobáljam az egészet, ezért inkább utánanéztem a neten, hogy mi baja lehet. Minden jel arra mutatott (képes keresgélés után), hogy kálcium hiánya van, ami pótolható kálciumtartalmú műtrágyával, vagy tejjel való locsolgatással. No azért tejjel nem locsoltam (bár a szomszédban van a tehenészet...), ellenben párszáz forintért vettem egy kiló műtrágyát, kétszer megszórtuk vele, és visszafordult szerencsésen a folyamat.
A már romlani kezdő termés is megmenekült, csak le kellett vágni róla fogyasztáskor egy vékonyka csíkot, ahol a beszáradt foltok voltak:




A továbbiak pedig már egészségesen érnek be, és naponta ennyit szedek róla:


Kertészeti fronton ennyi az újdonság, most megyek is varrni, hogy onnan is legyen mit mutogatni...


Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése